top of page
  • Forfatterens bildeTerje Dahle

Profetens skjegg

I helga tok en 77-Äring skjegget pÄ et ungdomsmÞte til stor jubel og begeistring for de som sÄ pÄ. Han hadde lovt Ä ta skjegget hvis det kom inn over 500 000 til misjon pÄ Lys og Salt Online.


Pengene kom inn, og han holdt lÞftet sitt. Anledningen ble brukt til Ä sette fokus pÄ de gode nyhetene om Jesus Kristus.


Denne mannen er Erling Thu. Han er et mangfoldig menneske som aldri slutter Ă„ overraske. Prinsipiell og formbar, tradisjonell og innovativ, nasjonalromantisk og verdensborger, sterk og ydmyk.


Jeg mÞtte ham fÞrste gang i 1984. Han satt i stua vÄr pÄ Stokmarknes og svarte pÄ alle spÞrsmÄlene vi hadde. Han formidlet en visjon om menighet der Jesus virker midt iblant sitt folk. Det han delte vekket noe dypt i oss. Siden har vi arbeidet sammen for Guds rike.


Han har alltid vĂŠrt tidlig ute med Ă„ ta i bruk ny teknologi. Han skrev bĂžker ustanselig og var redaktĂžr, skrev artikler og publiserte Bladet FOLK i mange Ă„r. Da han passerte 70, fortatte han Ă„ ta i bruk nye apper og kanaler for Ă„ formidle evangeliet.


Erling blir aldri mett eller tilfreds pÄ en slik mÄte at han begynner Ä gÄ i sirkel rundt gamle bragder og gode historier. Alltid nysgjerrig og lÊrevillig. Han arbeider hardt enten det er snekring eller skriving.


I lÞpet av livet har han ogsÄ opplevd tap, nederlag og motgang. Men det har aldri gjort ham bitter, kynisk eller forsynt. Han har gjort som Paulus; glemt det som ligger bak og strekt seg etter det som ligger foran (Fil 3,13). TÞrsten etter Gud driver han framover.


Gjennom et langt liv har han ogsÄ mÞtt seg selv pÄ en ny mÄte i lys av evangeliet. Han har ydmyket seg i mÞte med egne svakheter og feilsteg og bedt om tilgivelse for ukjÊrlige ord og hardhet i mÞte med mennesker. I stedet for Ä forklare og unnskylde seg pÄ grunn av andres feil eller omstendigheter har Erling latt lyset komme pÄ ham selv og bÞyd seg for Gud og mennesker.


Slik har korsets kraft fÄtt virke sterkere i hans liv. Jesus kommer tydeligere fram, og budskapet han bÊrer plÞyer dypere i menneskers hjerter. Han har blitt mer lyttende og spÞrrende. Evangeliet han forkynner er det samme, men ydmykheten han bÊrer med seg gjÞr at budskapet treffer menneskehjertene enda mer.


Fordi han kjenner Guds nÄde, har han fortsatt Ä vÊre frimodig, skrevet bÞker, stÄtt pÄ talerstolene og vÊrt i media med stor frimodighet.


Erling ga ut i sommer ut en bok med tittelen «Vi er kalla til Ä Êra kvarandre». Denne boka formidler noe av kjernen i budskapet han bÊrer. Budskapet om at denne verden tilhÞrer Gud, at Gud har en plan om frelse. At hver enkelt av oss betyr en forskjell gjennom mÄten vi lever pÄ. NÄr vi finner hverandre i en gjensidig respekt og Êre, blir vi en kraft som beveger verden.


Erlings skriver ikke bare en bok om dette.


Han lever det.


Det er en ĂŠre Ă„ tjene Gud sammen med ham.


Jeg takker Gud for Erling Thu.

227 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page