top of page
  • Forfatterens bildeNoralv Askeland

Nytt fra Filippinene sommer 2020

Våren og sommeren har vært spesiell med Covid-19 pandemien. Vi har vært i Norge og ledet arbeidet på Filippinene via nett/digitalt. Den siste oppdateringen fra Gemma er at det er ca. 5000 nye smitte tilfeller daglig på Filippinene. En covid-19 test koster ca. kr 400, da sier det seg selv at det ikke er noen fattige som har råd til å teste seg. Så her det er store mørketall.

Vi er glad for at vi har gode arbeidere som tar hånd om oppgavene de står over for på den beste måten. Arbeidet går fint, med alle de restriksjonene de arbeider og lever under. På barnehjemmet og fødeklinikkene har personalet gjort en fantastisk innsats. Ungene har vært friske og vi har hatt flere utfordrende fødsler enn vanlig, siden mange klinikker og offentlige sykehus har steng ned på grunn av Corona. Vi har hatt tvillingfødsel, setefødsler og andre i risiko grupper, men tross det, har jordmødrene vært i stand til å håndtere utfordringene.


Vi har også hatt to damer fra det lokale fengselet som fødte på klinikken vår. Dette er et av fengslene vi gav lege og tannlege hjelp i januar og som vi har besøkt med Jan Eriksen. En av babyene tar vi hånd om til mor kommer ut av fengselet i høst.

På barnehjemmet har to av barna fått nye foreldre, en liten jente har blitt adoptert til Filippinene og en 5 år gammel jente til Spania. Det spanske paret ble stanset på vei til flyplassen i mars, det var selvfølgelig en stor skuffelse for både paret og vår jente. Men de har hatt flere video samtaler og nå fikk de endelig komme. De har vært tre dager på barnehjemmet. Nå er de i Manila for å få de nødvendige papirene før de kan reise tilbake til Spania.

På grunn av covid-19 har vi ikke hatt anledning til å dele ut skolemateriell denne sommeren. Skolene er fortsatt stengt og vi har 6000 skolesekker liggende klare. Vi gir hjelp til sponsorstudentene på videregående som nå er delvis i gang. Det gode er at flere avgangsstudenter har fått sine diplomer og er svært takknemlig for at de har fått fullføre utdannelsen sin.
På Mindoro har vi hatt endel matutdeling, siden det er veldig mange som ikke har noen inntekt og det offentlige har ikke ressurser til å gi nok mat. Det er stor takknemlighet der vi kommer. De fattige filippinerne sier:” Det er ikke Corona som tar livet av oss, men mangel på mat”.

Joel og Elvie gjør en fantastisk jobb nede i sør, og de prøver å hjelpe så mange som mulig med mat og annet som folket der trenger. Veldig mange har mistet jobbene sine og NAV finnes ikke, men de viser en stor tro til Gud i situasjonen. De får lov å samles i mindre grupper, og kan arbeide fritt i fjell-landsbyene, for der er det ingen smitte. De bruker anledningen til å styrke de små plassene med Guds ord. Nå er det også lettere å samle arbeidsledige menn for opptrening og mange nye får møte Jesus. Arbeidet går for fullt med større fleksibilitet enn noen gang.


Hilsen

Tone og Noralv

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page