top of page
  • Forfatterens bildeNoralv Askeland

Nytt fra Filippinene januar 2021

Året 2020 har vært helt spesielt og på Filippinene startet det med et vulkanutbrudd omtrent tre mil fra der vi har hovedbasen i Cavite. Det fikk konsekvenser for veldig mange mennesker, både askenedfall og alle jordskjelvene som følger med gjorde mange familier husløse.


Da Filippinene stengte ned i forbindelse med covid-19 pandemien, ble alle utlendingene anmodet av presidenten om å reise til sine hjemland. Vi reiste hjem midt i mars og har vært hjemme siden. Vi har tett kontakt med medarbeiderne våre. Arbeidet på Filippinene har gått veldig fint, vi får hjelpe mange selv om det selvsagt er mange utfordringer og begrensninger i hva vi kan gjøre i pandemien.


Vi har ikke kunnet besøke landsbyene og de fattige områdene så ofte som vi ønsker, siden det kreves spesialtillatelse for å ferdes omkring. Men noe får vi gjort med god hjelp fra politi og øvrighetspersoner. De to fødeklinikkene våre har hatt full aktivitet.


På barnehjemmet går det fint, ungene trives og personalet gjør sitt beste. Tre av barna hadde allerede før jul 2019 fått adoptiv-foreldre og var klare for å bli hentet. Men det ble utsatt grunnet smittefaren og begrensninger i å reise. Nå har to av barna blitt hentet og har fått nye hjem i Canada og Spania, det er gledelig.


Vi har det siste halve året gitt hjelp til mange fattige familier som ikke klarer å skaffe seg mat på grunn av begrensninger i bevegelsesfrihet. På bildet ser vi en del av

fedrene til sponsor studentene på Mindoro. De tok en dag og ryddet etter tyfonen vi hadde og så fikk de matposer med seg hjem. Det er et stort behov for hjelp og julekurvene som vi gir ut hvert år, har vært en viktig hjelp for veldig mange familier. Enkelte steder har vi ganske enkelt gitt hjelp til hele landsbyer. På fem av disse områdene har de spurt hvorfor vi gjør dette. Da forklarer vi at det er på grunn av Guds kjærlighet. De har bedt oss komme for å dele mer om Gud og hans omsorg for mennesker. Det er veldig gledelig å få gi dem det beste vi har og ikke bare mat på bordet.


La oss ta med en historie her. Upper Malapang er et stammeområde vi begynte å arbeide i for noen år siden.

Vi fikk mye motstand fra den tidligere høvdingen som prøvde å hindre oss i å forkynne og hindre folkene i området fra å ta imot evangeliet. Etter hvert satte myndighetene inn en ny stammehøvding som åpent ønsket oss velkommen. Familien hans ble etter hvert døpt og aktive i menigheten, men høvdingen selv var ikke med. Men menigheten fortsatte å vokse. Høvdingen kom ofte for å lytte til forkynnelsen og sist uke bestemte han seg for å bli en Jesu etterfølger og ble døpt sammen med 33 nye troende. Med stor glede var de alle lydige mot Jesus og begravde det gamle livet i dåpen og begynte et nytt liv styrket av Den Hellige Ånd.


Den siste uken har vi også fått være til hjelp for to mennesker i Cavite. Divino fikk den ene foten amputert etter en bilulykke og har ventet i tre år på å få protese. Maria måtte amputere den ene foten etter alvorlige infeksjoner og har ventet i ti år på mulighet for å få protese. Sammen med “Physicians for Peace” og “Rotary Clubs Mobility Project”, var vi i stand til å hjelpe disse to med nye protester. Det er fantastisk å se hvilken glede og

forandring disse enkle tingene gjør i folks liv.


Spesialklassen vår på Mindoro har ikke fått lov å samles på grunn av pandemien. Men Jane har fulgt opp elevene i denne perioden og alle ble velsignet med matposer nå til jul. Det kom vel med siden de aller fleste mangler det mest nødvendige nå. Her er Jane og Rommel på besøk hos en av studentene.Vi er takknemlige for å stå sammen med dere alle i dette arbeidet. Det er godt og befriende å se at arbeidet går like godt selv om vi for en periode må oppholde oss på andre siden av jordkloden. Vi ønsker dere alle et velsignet nytt år.


Tone og Noralv71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page