top of page

Byen Kenosha - en annen historie

Byen Kenosha (i Wisconsin i USA) har blitt senteret for polariseringen mellom president Trump og presidentkandidat Biden. Opptøyene i byen har påkalt begges oppmerksomhet. De angriper hverandre både personlig og politisk.


Den tragiske bakgrunnen for bråket i byen er at politiet skjøt Jacob Blake under en pågripelse slik at han ble livstruende skadet. Norske media har hatt mange reportasjer de siste ukene. Det eneste jeg har fått ut av disse sendingene er at USA er delt på midten med gjensidig mistillit og hat mellom demokrater og republikanere.


Jeg kjenner en pastor i Kenosha, som jeg tok kontakt med. John Lalgee kunne fortelle at han sammen med mange andre kristne ledere og menigheter i byen har vært samlet i sentrum til bønn og forsoning. Mange finner hverandre på tvers av politiske skillelinjer og søker forsoning og fred. Han kunne fortelle en annen historie enn det som presenteres i media.


Etter samtalen med John går tankene til andre steder der jeg har kontakter «på bakken».

For eksempel i Brasil der de evangeliske kristne med presidenten i spissen stadig blir omtalt som fornektere av fattigdom og at de beskytter de rike.


Det jeg vet fra Brasil er at menigheter over hele landet daglig stiller opp for de som lider nød og tilbyr helsehjelp i skolegang i stor skala. Eksempelvis samlet 150 000 mennesker seg en lørdag i mars 2020 med fokus på misjonsbefalingen. Et av de mange resultatene var at tusenvis av foreldreløse og gatebarn fikk nye hjem (www.thesend.org). Det finnes en annen historie.


Det finnes en annen historie enn den som fortelles av mainstream-media i Norge. Jeg kunne tatt for meg land som Israel, Kina, India, Sør-Afrika og Nigeria. Land der vi får presentert et endimensjonalt bilde av hva som skjer, hvis det i det hele tatt blir omtalt.


Medienes formidling er full av premisser, ideologi og forenklinger. Og media har en agenda. VG sin reportasje om homoterapi var overtydelig på det. Og det blir mer og mer alminnelig i Norge å kle sin egen agenda i en journalistisk drakt.


Vi trenger å engasjere oss i det som skjer. Men vi må være våkne og stille spørsmål.


Er det så enkelt?


Er dette bildet riktig?


Hvilke premisser ligger til grunn?


Hvilken agenda har de for dette programmet?


Hvilke stemmer mangler?


Bibelen forteller oss en annen historie. En historie om en Gud som elsker verden og har en frelsesplan for verden. Midt i vår tid går Guds frelsesplan fram.


Men du ser det ikke hvis du bare sluker det som kommer i din veg på mediafronten. Du må ta bevisste valg. Åpne Bibelen og se hvordan Gud arbeider, få tak i det som skjer på alternative troverdige kanaler og forstå hvordan Gud arbeider.


Jeg vil ikke gli over til en kynisk, gudløs og humanistisk forståelse av verden. Derfor velger jeg flere informasjonskanaler enn norske mediehus. Jeg så glad for ny teknologi. Den åpner døra til nye kilder til kunnskap og informasjon.


Derfor velger jeg Bibelen og fellesskap med Gud først. Da kan jeg manøvrere i jungelen av informasjon og reportasjer med et tankesett som kan forstå det som skjer med et himmelsk perspektiv.

234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page