top of page

FILIPPINENE

JULEKURVAKSJONEN 2022

For 150 kr kjøper du en matpose til en fattig familie på Filippinene. 100 % av gavene går til formålet.

Innsamlingsaksjonen foregår i perioden 19. november – 24. desember. 

OM JULEKURVAKSJONEN

I 2006 startet Tone og Noralv Askeland innsamling for å hjelpe fattige familier på Filippinene. Siden 2008 har de hjulpet mange fattige familier med julekurver til jul.

 

Filippinene er det landet i verden som rammes flest ganger årlig av naturkatastrofer. Dette går hardest utover de fattige.

 

Julekurver til fattige har blitt en tradisjon der mange tusen mennesker har fått hjelp de siste årene. Hjelp til fattige er en viktig del av oppdraget med å forkynne evangeliet.

Vårt misjonsarbeid på Filippinene er organisert gjennom Ministries Without Borders Philippines Inc. (MWBPI), og er registrert som en NGO (non-governmental organisation) underlagt filippinsk lov.

 

Tone og Noralv Askeland startet misjonsarbeidet på Filippinene i 2004 etter et kall fra Gud til å nå ut med evangeliet om Guds rike, med et spesielt fokus på de fattige i dette landet. Tone Askeland er utdannet jordmor og har de siste 20 år arbeidet blant fattige på Filippinene. Noralv Askeland har bakgrunn som grunnlegger og leder for Kristent Fellesskap Bergen før han ble kalt til å arbeide i Asia. Arbeidet berører flere land i Asia, men har hovedbase på Filippinene.

Siden 2004 har de bygget opp et betydelig misjonsarbeid flere steder på Filippinene, hvor mye av lederskapet er overført til lokale ledere. Sammen med disse har de bygget opp fødselsklinikker, barnehjem og adopsjonstilbud, livelihood-arbeid, fengselsarbeid, katastrofeberedskap, opplærings- og utdanningstilbud for fattige, bibelskoler og utstrakt menighetsplanting. I tillegg driver de fengselsarbeid i samarbeid med Jan Eriksen i Street Ministries.

Misjonsarbeidets helhetlige profil innrettet for å hjelpe de fattige og svake grupperinger, har gjort MWBPI til en respektert NGO overfor filippinske myndigheter.

 

MWBPI har 32 ansatte, fordelt på ulike oppgaver. De har blant mye annet, et utstrakt arbeid rettet mot urbefolkningen flere steder på Filippinene.

bottom of page